Beweegprogramma COPD

Voor mensen met COPD wordt een beweegprogramma gegeven. Tijdens het programma begeleidt een van onze therapeuten met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Bewegen geeft lucht

Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!

Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Speciaal voor mensen met COPD wordt in onze praktijk een beweegprogramma gegeven. Tijdens het programma begeleidt een van onze therapeuten met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert het beweegprogramma u op?

Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

Deze tekst is afkomstig van: ʺKoninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapieʺ


Ons complete behandelaanbod

Lees meer

Vragen of afspraak maken?

Contact