De Praktijk

Pluspraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die naast aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging (KNGF) ook voldoen aan extra eisen

Wij zijn een Pluspraktijk

Pluspraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die naast aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging (KNGF) ook voldoen aan extra eisen, ze gaan in hun handelen een stapje verder. Zo werken de praktijken met extra programma’s en maken zij de eigen kwaliteit inzichtelijk door mee te werken aan jaarlijkse audits (metingen). Op deze manier kan een pluspraktijk eenvoudig met andere praktijken worden vergeleken.

De extra kwaliteitseisen, waar deze praktijken aan voldoen, hebben o.a. betrekking op:

  • de deskundigheid van de fysiotherapeut(en);
  • een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten;
  • het aantal behandelingen die nodig zijn voor een bepaalde lichamelijke klacht.

Naast de extra kwaliteit(eisen) zijn andere voordelen van PlusPraktijken de openingstijden, wachttijden en bereikbaarheid. Meestal werkt een Pluspraktijk ook samen met andere specialisten. Bijvoorbeeld diëtisten of artsen in ziekenhuizen, omdat sommige klachten een brede aanpak nodig hebben.


Geschiedenis praktijk

Fysiotherapie Elisabeth Wolffstraat is in 1986 opgericht door Marja Peltenburg en Herman Kat. In 2010 trad Mirjam Bulthuis toe tot de maatschap. In 2011 werden wij een pluspraktijk en die status hebben wij tot op heden behouden.

Eind 2014 ging Marja Peltenburg met pensioen. Marijke Clabbers-Beldman startte in 2015 en nam de psychosomatiek over. Halverwege 2015 ging Herman Kat eveneens met pensioen en trad Pim Evers toe tot de maatschap en nam zijn werkzaamheden over. Zodoende werden de psychosomatiek en de beweegprogramma’s gecontinueerd. In 2016 trad ook Marijke Clabbers-Beldman toe tot de maatschap.

Nu bestaat het team uit Mirjam, Pim en Marijke. Wij werken hier met veel plezier en hopen u ook dit jaar van dienst te kunnen zijn.

 

Kwaliteitsregister