De eerste afspraak

Voor een afspraak heeft u geen verwijzing meer nodig, maar wat houdt u eerste afspraak in?

Om een afspraak met ons te maken kunt u gebruik maken van ons telefoonnummer of e-mailadres of contactformulier. Wij zullen zo spoedig mogelijk een afspraak met u maken.

Verwijzing nodig?

Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing van de arts naar de fysiotherapeut en kunt u direct bij ons terecht. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk.

Wat moet u meenemen voor de eerste afspraak?

Tijdens de eerste afspraak zullen wij u registeren in ons systeem. Hiervoor moet u zich kunnen identificeren, neem hiervoor uw ID-kaart, paspoort of rijbewijs mee. Daarnaast is het van belang uw zorgverzekeraarpasje mee te nemen, zodat we uw verzekeringsgegevens kunnen opvragen. 

Wat houdt de eerste afspraak in?

De eerste afspraak bestaat in eerste instantie uit een gesprek. Indien u zonder verwijzing bij ons bent gekomen vindt er een screening plaats. Hieruit blijkt of u inderdaad bij ons op het juiste adres bent of dat we het belangrijk vinden dat de huisarts u eerst onderzoekt. Tijdens het gesprek wordt de aard van uw klacht, uw beperkingen en uw hulpvraag uitgevraagd. Na het gesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met u wordt besproken of er een behandeling wordt gestart en wat de aanpak is voor verdere behandeling.Vragen of afspraak maken?

Contact